torsdag 4 augusti 2011

Altanen är på G

Efter 1,5 dags jobb har vi nästan fått upp hela stommen! Vi har dock ett par hål kvar att gräva, men det får vänta för ni ska jag laga västerbottenpaj till de flitiga gubbarna :-)

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Hej! Vad lustigt, vi är också ett par som precis har köpt tomt och vill bygga ett Kornettliknande hus! :)
Hoppas att det går bra att jag ställer några frågor (eftersom det är första gången vi bygger hus)
-Hur mycket fick ni betala för grunden?
-Har ni konstruktionsritningar på huset? Isf får man köpa en kopia av er?
-Vad har ni för totalbudget?

Tack på förhand, jag längtar tills jag också har ett lika fint hus som ni!
/Jennifer

Vi bygger hus sa...

Hej Jennifer!
Kornett är ett jätte fint hus, så förstår att ni vill bygga ett ni med =) Och jag tror att ni gör rätt i att inte bygga med Myresjöhus. Vi har haft MYCKET problem med dem.

Nu till dina frågor:
Grunden har kostat oss ca 100 000 kr (ink garage 100 kv2, med golvvärme) och då har vi gjort allt själva förutom själva gjutningen. Sen tillkommer ju schakten som är dyr. I vår kalkyl har vi en kostand på schakt och grund på dryga 300 000 kr.

Vi har alla konstruktionsritningar men som just nu är i en flyttlåda på vinden. Maila mig om ni är intresserade av att få kopior. camilla.esseros@gmail.com

Vår budget har varit 3 000 000 för bara hus och garage. Då har vi gjort nästan allt själva förutom stomresningen, el, och kakel. Om vi hade köpt totalentrepernad skulle bara huset kosta ca 3 000 000 ink tillval (dock ej klinker 100 kv2 nedervåning och två badrum)