lördag 6 augusti 2011

Chokladbitar med kokoskräm



Vill dela med mig av ett jätte gott kakrecept.
Blir 20 bitar
Kaka:
150 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl extra fint vetemjöl (går bra med vanligt vetemjöl, men jag tycker det blir saftigare med extra fint mjöl)
2 msk kakao (för mustigare chokladsmak kan ½ dl användas)
1 tsk bakpulver
Kokoskräm:
75 gram smör
1 dl florsocker
2 tsk vanlijsocker
2 äggulor
2 dl kokosflingor
Gör så här:
Sätt ungnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna 20x30 cm.
Rör smör (rumstempurerat) och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i långpannan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna.
Kokoskräm:
Rör smör (rumstempurerat) florsocker och vanlijsocker till en smidig kräm.
Tillsätt 1 äggula i taget och rör kraftigt mellan varje.
Blanda i kokos.
Bred krämen över den kalla kakan och skär den i bitar.

Inga kommentarer: