Kokosmums
ca 20 st
4½ dl strösocker
3/4 dl floursocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
Granering
4-5 dl kokos
1 msk kakao
Blanda strösocker, floursocker, äggvitan och det kalla vattnet. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa alltsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet.
Blanda samman kokos och kakao. Häll lite i botten på en långpanna, 20*30 cm.
Häll i smeten. Strö över kakao/kokos blandningen.
Låt smetet stå kallt tills den stelnar, ca 2 timmar. Snitta bitarna ca 4*5 cm och doppa snittytorna i kakao/kokosblandningen. Kan frysas in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar