onsdag 2 mars 2011

Kokosmums

Kokosmums
ca 20 st

4½ dl strösocker
3/4 dl floursocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten

Granering
4-5 dl kokos
1 msk kakao

Blanda strösocker, floursocker, äggvitan och det kalla vattnet. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.

Vispa alltsammans med elvisp ca 30 min till en pösig smet.

Blanda samman kokos och kakao. Häll lite i botten på en långpanna, 20*30 cm.

Häll i smeten. Strö över kakao/kokos blandningen.

Låt smetet stå kallt tills den stelnar, ca 2 timmar. Snitta bitarna ca 4*5 cm och doppa snittytorna i kakao/kokosblandningen. Kan frysas in.

Inga kommentarer: